Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση- δελτίο τύπου Ε.Α.Α.Κ. Ιωαννίνων για τις κινητοποιήσεις και τις επιστρατεύσεις των εκπαιδευτικών

  Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίων, το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, αφού έχει διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες και έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και ευρύτερα την κοινωνία, βάζει τώρα στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς. Μπρος στο σκηνικό των διαλυμένων σχολείων με τις τρομερές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία και εγκαταστάσεις όπου παιδιά λιποθυμούν από την πείνα και οι μαθητές κρύωναν όλο τον χειμώνα επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για πετρέλαιο, η κυβέρνηση θέλει να περάσει το κλείσιμο-συγχωνεύσεις σχολείων, και άλλες νέες μειώσεις μισθών, αύξηση του ωραρίου, μετακινήσεις και απολύσεις εκπαιδευτικών, οδηγώντας σε μεγαλύτερο μαρασμό το δημόσιο σχολειό και την εκπαιδευτική διαδικασία.
        Σε όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, έχοντας απέναντι τους την κυβέρνηση που επέλεξε να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο επιστρατεύοντας τους καθηγητές πριν καν προχωρήσουν σε απεργία όπως έκανε και με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και με τους ναυτεργάτες. Χρησιμοποιεί πρακτικές χούντας προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαπολύσει τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ να δυσφημούν το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.
         Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι αγώνας για όλη την κοινωνία! Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πρέπει να ταχθούμε στο μέρος των εκπαιδευτικών αφού όλοι πληττόμαστε από αυτήν την πολιτική. Καλούμε σε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο αγώνα των εργαζομένων στην εκπαίδευση.
       
                       ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    Σχήματα ΕΑΑΚ Ιωαννίνων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου